LIZI ART AND DESIGN
Egyedi nyomtatáshoz fontos információk

Egyedi nyomtatáshoz fontos információk

A grafikát abban az esetben ha nem vektorgrafikus képformában kerül beküldésre, JPEG-ben, PDF-ben vagy PNG-ben tudjuk elfogadni. Egyéb formátumú grafikai anyaggal nem tudunk dolgozni!

A küldött alapanyag a jó minőség érdekében 300 DPI felbontású legyen.
A grafikai anyag szerkesztésekor kérlek használj CMYK színmódot és a mintákat, fotókat, grafikai elemeket pontosan akkorára méretezd, amekkora a terméknél elérhető alap. Minden termékhez külön-külön megtalálod a szerkesztési alapot. Ezeken az alapokon további információkat találsz, amik segítik a szerkesztést. Minden alap 300 DPI felbontású, CMYK színkódú legyen. Ami még nagyon fontos, hogy a számítógépek, telefonok, tablettek, egyéb eszközök RGB színkódban jelenítik meg a képi anyagokat. A nyomdagépek viszont CMYK színkódba dolgoznak. Így mindenképpen árnyalatokban eltérések lesznek. A CMYK színkód neon színeket nem tud kezelni, ezért ezt kerüld a grafikai anyagodnál. Ezért felelősséget nem tudunk vállalni. Színcsere (pl.: pirosból zöld lesz), hiányos nyomat, és egyéb grafikai hiba esetén természetesen igen, de ebben az esetben csak akkor értesítünk, ha a megrendelési időben csúszást okozna, ezeket a hibákat előre kiszűrjük, javítjuk.

Semmilyen leadott grafika esetében nem vállalunk felelősséget a grafikai anyag minőségéért. Ez esetben csak és kizárólag nyomathiba esetén él a garancia, minden a grafikában található elem mérete tőled függ. Mi ezeket nem fogjuk állítani, méretezni, átszínezni stb. Amiről még tudnod kell, hogy elállási jogot gyakorolunk a beküldött képek, grafikai anyag megtekintése után. Ezért jobb, ha előre tudod, hogy semmilyen politikai, vallási, és egyéneket, csoportokat sértő képet nem fogunk felhasználni, még az egyedi termékedhez sem. Ilyen esetben az elállási jogunk van, az elállásunkat követően az átutalt összeg visszautalásra kerül.

Ha a grafikai szerkesztést mégis inkább szeretnéd átadni, akkor szerkesztési felárral kell számolnod, ami a szerkesztést követően kerül kiszámlázásra, óránként bruttó 5 000 ft/óra.

JOGI NYILATKOZAT

A nyomtatandó grafikák esetében semmilyen jogi felelősséget sem vállalunk, annak minden jogi következménye a megrendelő felelőssége, így rendeléskor kérlek ezt vedd figyelembe. A grafikai anyagot jogunk van partner felé eljuttatni, azzal a kikötéssel, hogy a felhasználást követően azonnal törlésre kerülnek.

A megrendelő hozzájárul, hogy a Lizi Art and Design közösségi felületein, és weboldalán megjelenítésre kerüljenek az általa rendelt termék/termékek. Ha ez személyes vagy egyéb okokból nem szeretnéd, azt külön jelezned kell az egyedinyomtatas@liziartanddesign.hu email címen.

A megrendelés a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló rendelet alapján internetes vásárlásnak minősül.
Fontos tudnod:

  1. Az egyedi megrendelés alapján egyedi igényre készített termékek a fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek.
  2. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
    c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
    Ennek fényében gondold át a rendelésed leadását, mivel nem tudjuk a terméket másnak értékesíteni, hiszen egyedi rendelésre készült!

A szublimációs nyomtatás

A speciális vízbázisú festéket digitális tintasugaras nyomtatóval transzfer papírra vagy közvetlen a textíliára lehet nyomtatni. Ez a festék hőkezelés hatására beépül a poliészter textília molekuláiba mivel ezek kémiai affinitása nagyobb. A szublimált textil addig marad éles, élénk és szép amíg újra nagy hőterhelés nem éri. Ekkor ugyanis ahogy hőpréseléskor befogadta a festéket úgy újabb hőhatáskor ki is adhatja. Ezért a szublimált textileket sohase tegyük ki 60 foknál nagyobb hőterhelésnek.

Moshatósága, színtartása kiemelkedő, azonban 40 foknál nagyobb mosási hőmérséklettől, vegykezeléstől, szárítógéptől és vasalótól kímélni kell. ( tesztelve lett már szárítógéppel, 90 fokon, , több mint kevesebb sikerrel, de garanciát nem vállalunk az ezekkel történő kezelések okozta fakulásra, minőségromlásra!)

A szublimációs nyomtatás legnagyobb előnye bármely más textilnyomtatással ellentétben, hogy a festék magát az anyag szálait színezi meg, nem pedig az anyag
felületét. Így ez a ( megfelelő kezelés mellett ) valaha volt legtartósabb textilnyomtatási technológia.

A technológia
A szublimációs nyomtatás alapját a hőérzékeny festék ( dye tinta ) adja, amely hő ( minimum 160 °C ) és nyomás együttes hatására az anyag szálainak részévé válik. A transzfer papíron szilárdra száradt festék részecskéi gőzzé alakulva megtapadnak a szálakban, a szálak hő hatására megpuhuló/megnyíló molekuláiban, így tökéletesen kitapinthatatlan lesz a nyomat az anyagon, egybeolvad vele.

Előnyök:

A szublimációs nyomtatók által használt festékek rendelkeznek ECO passporttal, ami azt jelenti, hogy a festék semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz.
Bármilyen grafikai anyag nyomtatható vele (akvarell képek; fotók; egyéb művészeti technikával készült képek – színátmeneteket jól kezeli, csak a képzelet szabhat határt).
A nyomtatott kép nem válik el az anyag felületétől, nem csak az anyag felső rétegéhez tapad.
A festék eloszlása teljesen egyenletes az anyagon.
A nyomat színei fotóminőségűek, élénkek, élethűek, ragyogóak.
Színátmenetek is készíthetőek.
Kiemelkedő mosásállóság.
Felülete dörzsölésálló.
Az anyag előállítása környezetbarát.

Hátrányai:

A nyomat folyamatos napsütés hatására halványodhat, mint például, amikor a foltos ruhát a napra tesszük hogy halványodjon/eltűnjön a folt.

Etna szövet (nyomtatáshoz használt textil)
Tulajdonságok
100% poliészter
145 cm
435 gr/m2
Nyomtatható szövetről bővebben:
A textilek mosása általános 40°C-os mosásban (elsősorban kézzel ajánljuk tisztítani! ), fehéríteni tilos!, szárítógépben nem szárítható, sem direkt napfényben. Vasalása fonák oldalon kis hőmérsékleten ajánlott. Vegytisztítás használata nem javasolt.
Kopásállósága 50 000 ciklusban garantált. Erős textil, jó kopásállóság, kisebb szövetmintázat az erős szövetek között, így tisztább nyomat érhető el.

Felhasznált textilbőrről bővebben:
Az egyik legjobb lélegző textilbőr, 100% Poliurethan felület, 1,2 mm vastag, 450 gr/m2 súlyú, dörzsteszt 100 000 MartinDale, a vastagsága miatt rendkívül tartós, a tisztítása teljesen egyszerű, PH semleges szappanos vízzel letörölhető, oldószerbiztos, jól bírja az alkoholtartalmú oldószereket, italokat, körömlakklemosót.
30 fokon mosható, direkt napfényben, szárítógépben nem szárítható. Alacsony hőfokon a belső oldaláról vasalható (nem gyűrődik, ha mégis az valamilyen behatás miatt – pl.: gyűrt állapotban súly került rá, de ebben az esetben is sokszor elég felakasztani, és kilógja magát)